Scriu si traiesc PoeVie!

joi, 11 iunie 2009

RELIGIE NOUA


Traim într-o lume de expunere şi de disperare dupa nopţi albe, spectaculoase. Funcţioneaza mimetismul, artificialul , spiritul de turma, aşa ca, hai şi noi, cuplu tânar şi frumos sa ne condimentam existenţa. Unde..?
În noile lacaşuri urbane de închinare noctura , clubrile.
O “instituţie” noua despre care ni s-au spus poveşti cu iz de “no limit” şi exotic. Un club cu specific rusesc, votca şi Nataşe frumoase.
Atmosfera fabricata, înghesuiala, lumina difuza şi haine cu sclipici, mulate sau sumare.
Muzica antrenanta mai digerabila decât inepuizabilul ritm de haus, mai aproape de carne şi iluzie.
Peste tot, mişcari lascive sau demonice din rotunjimi şi extremitaţi, atingeri mai mult sau mai puţin directe şi priviri, nesfârşite priviri lunecoase.
În club, oamenii devin faruri. Îşi plimba ochii ameţitor dintr-o parte în alta, de la o blonda la o bruneta, de la un braţ musculos la un dos apetisant, de la un buric încercelat la un decolteu sfidator....
Şi alcool mult, foarte mult, baut cu disperare, dat pe gât cu scopuri epatatnte, de a demostra fie puterea financiara, fie rezistenţa fizica, fie pentru a renunţa cât mai repede la luciditate şi a intra în atmosfera euforica ce face totul mai agreabil şi mai uşor de atins.
Şi daca nu te contaminezi, sau nu te laşi dus de acelaşi val, ai ratat tot. Aşa ca, doua umbreluţe chinezeşti tot trebuie sa îţi agaţi în par.
Barbtul care te însoţeşte, care te scoate în oraş ca sa te distreze,iubitul, pe masura paharelor dovedite, devine mai atent împrejur, face clasamente din ochi, ridica din sprâncene, scoate fumul pe nari ostentativ şi ‘şmecheresc”, identifica fetele ce sunt “la program”, încearca sa ghiceasca preţul şi bea cu naduf de cald sau din senzaţia de sufocare ca nu e singur.
La chicotelile şi bataile lor din gene raspunde în gând şi din când în când având comentarii rautacioase la adresa intangibilelor de situaţie, direct în urechea iubitei.
Dar sigur are preferinţe şi iubita ştie şi ştie ce vrei sau ce ai vrea sau ai fi vrut....
Nataşele au farmec, au energie neobosita, înceara permanent, au strategii şi reţete sigure, zâmbesc felin sau pervers, danseaza cu un ales sau alegator ,dar nu renunţa la alternative, se mai ating de un potenţial, arunca ochiade împrejur, sorb zgomotos cu buze înflorite din paie interminabile şi peste umarul tau îşi masoara cota în ochii celui interzis pe moment.
Şi pentru ca e distractiva degradarea,are farmec superficialitatea, intri în joc şi vezi pâna unde.
Aşa a aparut pariul.
-Pot fi ca ele, daca vreau , dar pot fi şi ca tine , Zmeu.
Nu înţelege exact, dar râde.
Încep:
-Pe care o vrei tu , iubitule?
Se uita mirat şi excitat la mine. Crede ca voi intra în şabloane.
-Nu ma intereseaza...
-Da, da....
Comand o bautură colorata cu pai....şi-ncep sa beau studiat.....privind ţinta preferinţa estetica de consum a iubitului . Privirea-mi arde, devoreaza, invita.
Aşteptam succesul, dar nici chiar aşa. Nataşa mea înalta, dura, carnala se desprinde din dansul de consum din braţele unui celui fara nume şi îşi apropie buzele de urechia mea dându-mi parul la o parte întru-n gest de mângâiere. Îmi şopteşte senzual. Râd.
Îşi ia paharul de pe bar şi îl îndreapta spre mine ca un noroc în eter şi cu degetul aratator îmi da de înţeles ca eu sunt Aleasa.
Iubitul meu e bulversat.Ma trage de umar şi ma întreaba intrigat:
-Ce ţi-a spus, ce ţi-a spus.... ?
- Secret ! Ce uşor e sa ai succes la femei!
Ma trage de mâna şi ma întoarce spre el. E ieşit din veselia generala. Nu îi mai place. Nu mai e stapânul iluziilor despre loc şi despre el.
La ureche Nataşa îmi spusese cA sunt frumoasA şi cA pentru ea nu conteazA ce sArutA la noapte, dar ar prefera o frumuseţe......Şi dacA nu vreau singurA, ne face discount la amândoi pentru cA prea suntem frumoşi.....reducere serioasA, nu glumA, chiar 50%.
MA închin. PArAsim lAcaşul ,eu euforicA, el melancolic. MA uit la el......e rece.....
Are dreptate Nataşa...suntem frumoşi.
Acasa îl fac sA se închine, îi spun cA nu mA cheamA Nataşa şi nu am preţ, dar îi fac discount 100%.
RAmâne ca iubitul meu sA îşi stabileasca singur preţul, în club şi oriune.
MA închin pentru asta.

2 comentarii:

Anonim spunea...

Traim intr-o vreme de "bombardament sexual".

Suntem bombardati sexual prin toate mijloacele: pe strada, la televizor, pe internet, la facultate, la serviciu etc.

Creierul ni se "incarca" cu sex, acumuland tensiuni imorale. Ispita de a privi pe celalalt ca pe un obiect devine mare. Am uitat oare ca suntem persoane?

Cine ne invata sa ne imbracam agresiv, "sexy", sa ne vindem imaginea cat mai bine, sa ne facem reclama, de parca am fi obiecte?

Cadem in mreje fine, amagitoare, ce creeaza modele false. E vina noastra, pentru ca nu ne pazim ochii si mintea. Si pentru ca am pierdut din vedere multe din aspectele importante ale vietii.

Stiu ca daca te joci cu focul ajungi sa te arzi, pana la urma.

CoraSand spunea...

da, ciprian, asa e....dar mai exista esente....mai existe valori nepretuite